PIEROGI Z TRZEMA FARSZAMI - Zespół Śpiewaczy GĄSOWIANKI
W tym odcinku Zespół Śpiewaczy „Gąsowianki” z Gąsaw Rządowych przedstawia przepis na „PIEROGI Z TRZEMA FARSZAMI”.
13.04.2020
ZALEWAJKA NA WYPASIE. Przepis Zespół Ludowy ZDZIECHOWIANKI.
W pierwszym odcinku Zespół Ludowy „Zdziechowianki” ze Zdziechowa w Gminie Szydłowiec przedstawia przepis na „Zalewajkę na wypasie”. Z cyklu dziesięciu filmów kulinarnych, zrealizowanych w oparciu o książkę "SMAKI„ Powiat Szydłowiecki.
12.04.2020
I EDYCJA FESTIWAL SMAKU W RADOMIU – NAJWIĘKSZE KULINARNE WYDARZENIE W POLSCE!
Obiektywnie.info.pl patron medialny Festiwalu Smaku w Radomiu ZAPRASZA !!! Mamy zaszczyt zaprosić Was na pierwszą edycję Festiwalu Smaku w Radomiu, która odbędzie się w dniach od 24 do 28 października 2016 r.
14.10.2016
KAROL OKRASA GOTUJE W MUZEUM WSI RADOMSKIEJ
W dniu 2 października 2016 roku w Muzeum Wsi Radomskiej podczas IV "Festiwalu Ziemniaka"
04.10.2016
KARTOFEL, PYRA, GRULA CZYLI ZIEMNIAK W ROLI GŁÓWNEJ PODCZAS "FESTIWALU ZIEMNIAKA" W MUZEUM WSI RADOMSKIEJ.
Ziemniak ma wiele nazw regionalnych: kartofel – (z niemieckiego) Śląsk, cały kraj, pyra –gwara poznańska, grula – gwara góralska, bulwa – język kaszubski - jest to roślina, która występowała w Muzeum Wsi Radomskiej w roli głównej na odbywającym się w dniu
04.10.2016
PAOLO COZZA GOTUJE W ZWOLENIU
W Zwoleniu nad zalewem podczas Dożynek pod nazwą Zwoleński Festiwal Chleba odbywający się w niedzielę 28 sierpnia gościł na zaproszenie Związku Przedsiębiorców dla Biznesu w Zwoleniu Paolo Cozza.
09.09.2016