23:10 / 04.10.2016
KAROL OKRASA GOTUJE W MUZEUM WSI RADOMSKIEJ
W dniu 2 października 2016 roku w Muzeum Wsi Radomskiej podczas IV "Festiwalu Ziemniaka" znany w całej Polsce Karol Okrasa kucharz i dziennikarz kulinarny, gospodarz popularnych programów telewizyjnych, takich jak: „Kuchnia z Okrasą”, „Okrasa łamie przepisy” i „Smaki czasu z Karolem Okrasą”, autor książki pt. „Gotuj z Okrasą”, dał kulinarny szoł dań z ziemniaka: zupę ziemniaczaną na gęsinie z dodatkiem soczku z "Smaczek z Doliny Radomki" z pieczoną gęsią. Placuszki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków do tego sałatka z pieczonych buraków czerwonych i tatarem z ryby oraz ryba opalana siankiem z ziemniakami opalanymi siankiem z wędzoną śmietaną. .
Zdjęcia: Adam Dziedzic
Filmoteka: Obiektywnie.info.pl
Adam Dziedzic