19:10 / 17.10.2017

PIEKARNIA WACYN


     Piekarnia WACYN

kontakt:

Wacyn, ul. Szafirowa 55

26-600 Radom

 tel. (48) 369 92 85

mail: piekarnia@wacyn.com.pl


Powstała w 1990 r. z inicjatywy Jerzego Borkiewicza - brata ciotecznego właścicieli. On też był pierwszym kierownikiem piekarni, do 1993 roku. Od chwili powstania, wygląd firmy bardzo się zmienił. Powstał nowoczesny park maszynowy, który pozwala wdrażać nowe technologie oraz ułatwiać pracę pracownikom, aby stawała się lżejsza i bardziej bezpieczna.

Właściciele: Ewa Brzezińska i Andrzej Karczewski


Piekarnia WACYN oferuje smaczne pieczywo z naturalnych fermentacji.



 

Chleby produkowane są na naturalnych zakwasach i rozczynach szczepionych bakteriami mlekowymi jak jogurty. Szczepione dlatego, że fermentacja mąki pszennej nie powoduje namnażania się bakterii mlekowych.

 Wytwarza się tu jedynie CO2 i  alkohol. Wytwarzanie ciasta z zakwasów i takich rozczynów daje delikatny naturalny smak pieczywa korzystnie wpływającego na nasz przewód pokarmowy.




 Ostatnim hitem firmy jest „Chlebek Ewuni”   

bardzo delikatny w swojej strukturze

 i smaku. Poddawany jest on 8 godzinnej fermentacji co dało niesamowity smak tego produktu.

 

 PRODUKTY:


  CHLEBY:


     

CHLEB WACYŃSKI                        CHLEB ŻYTNI BEZ DROZDZY


    

     

CHLEB Z ZIEMNIAKAMI                CHLEB ŻYCIA

 


    

CHLEB ORKISZOWY                       CHLEB FITZIAR


   Pieczywo pszenne  to bułki:

Bułka kajzerka, bułka południowa, śniadaniowa, rogale, paluchy. Produkowane są na naturalnych rozczynach a ciasta poddawane fermentacji niektóre nawet do 6 -8 godzin. Są również delikatne w smaku i nie są puste w środku.

Bułki pszenne wyrabiane są również z różnymi nadzieniami np. kapustą, szpinakiem, masłem(roślinne) czosnkowym (pyszne na ciepło) z tego ciasta produkowane są  pizzerki, cebularze a także różne bułki z ziarnami.


  Pieczywo słodkie:

To różnego rodzaju bułki słodkie czyste,  z nadzieniem,  pączki  także ciasta , biszkoptowe,  pierniki,  babki piaskowe. W śród ciast hitem  jest  drożdżowiec luksusowy – poddawany 8 godzinnej fermentacji na świeżych jajach. Delikatny i smaczny. Po prostu super

Wśród licznych wyróżnień które otrzymała piekarnia Wacyn 

I miejsce w Konkursie Dobry Chleb organizowany w ramach I Ogólnopolskiego Święta Chleba w Radomiu otrzymany w 2009 i 2010 r. 

I miejsce 

Tytuły – 

Perły Powiaty przyznany w Konkursie Gospodarczym Starosty Radomskiego

Wiktoria w XIV edycji ogólnopolskiego Konkursu Znaku Jakości Przedsiębiorców.

 W 2013 r. Piekarnia Wacyn została przyjęta do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego w Polsce.


Obiektywnie.info.pl prezentuje działania PIEKARNI WACYN przypominając artykuły umieszczone na naszym portalu

ZAPRASZAMY do zapoznania się z artykułami i obejrzenia fotorelacji (naciśnij link)







PREZENTUJEMY
business-centre-club---loa-radomska
MEDYK
PIEKARNIA WACYN
test
test21
KALENDARIUM